Recente
Silhouette 7624 20 6065
1,708.72 Lei 689.44 Lei
Silhouette 7624 20 6051
1,708.72 Lei 689.44 Lei

Cum aleg ramele?

Cand comandati rame sau ochelari de soare online, trebuie sa tineti cont in primul rand de dimensiunile acestora, care sunt specificate la fiecare model in parte.

alegere rameCorespondenta termenilor:

  - Latimea lentilei – diametrul orizontal in milimetri al cadrului lentilei 

  - Puntea nazala – distanta in milimetri dintre cele doua lentile

  - Bratul – lungimea bratului ramei de la un capat la celalalt

  - Inaltimea lentilei – diametrul vertical in milimetri al cadrului lentilei. Aceasta dimensiune este importanta in alegerea ramei potrivite pentru montarea lentilelor multifocale si progresive.

Daca sunteti purtatori de ochelari, puteti afla aceste informatii singuri, uitandu-va pe interiorul bratului ramei pe care o purtati in prezent, unde veti vedea: marca, modelul si dimensiunile ramei.

IMPORTANT:
Daca va aflati la prima pereche de ochelari, va recomandam sa amanati achizitionarea online a ramei, pana data urmatoare. Este important sa beneficiati de consilierea unui specialist, avand in vedere ca alegerea ramelor trebuie facuta in primul rand in functie de dioptrii si de specificatiile din prescriptia medicala.

RECOMANDARI:

  - Partea superioara a ramei nu trebuie sa depaseasca sprancenele. Rama trebuie sa fie cat mai aproape de sprancene sau putin mai jos.

  - Extremitatile ramelor nu trebuie sa depaseasca cu mult marginile fetei.

  - Partea inferioara a ramei nu trebuie sa se sprijine pe obraji.

  - Rama ochelarilor trebuie corelata cu statura si cu structura osoasa a purtatorului. Persoanelor scunde sau slabe  li se potrivesc rame subtiri, usoare, sau chiar ochelari fara rama, pe cand persoanele inalte sau robuste ar trebui sa opteze pentru niste rame mai mari, dintr-un material mai greu.

  - Alegeti rama astfel incat sa va avantajeze si, eventual, sa va ajute sa corectati unele mici defecte fizionomice. Astfel, pentru un nas lung si subtire se potriveste o rama cu puntea joasa, iar pentru un nas mai scurt si mai gros, puntea foarte inalta este cea mai buna optiune. De asemenea, ochii tai departati pot parea mai apropiati cu niste ochelari cu puntea masiva de culoare inchisa, in timp ce ochii prea apropiati se pot “distanta” cu o punte usoara, transparenta.

  - In alegerea ochelarilor, tineti cont neaparat si de forma fetei!  De exemplu, daca aveti fata rotunda, evitati sa purtati rame tot rotunde, daca aveti fata in forma de inima, evitati ramele groase, iar daca aveti fata patrata, evitati cu orice pret ramele cu aceeasi forma patrata.

  - Rama ochelarilor trebuie corelata la culoarea tenului. Astfel, pentru un ten inchis, se pot alege rame de ochelari: negru, antracit, maro-inchis, metale inchise. Pentru un ten in tonuri calde, aurii, si par roscat sau brun roscat si ochii caprui, verzi sau albastri, se potrivesc ramele: metale aurii, cupru, bej, maro-chihlimbar. Daca avetii tenul in nuante reci, roz sau cenusiu, parul alb sau grizonat si ochii albastri, gri sau caprui, alegeti culoarea ramelor dintre: negru, argintiu, albastru sau cafeniu. Persoanele blonde, cu tenul deschis si ochi albasti, verzi sau gri, ar trebui sa isi aleaga rame din metale usoare, gri-deschis sau ochelari fara rame.

 

Powered By InterMagazin
Vision Optica Shop © 2017